WT-Metall Norden

Metall Norden startades utifrån grundaren Per Burges stora hundintresse och inom hundvärlden är Per en känd profil. Han har under många år utbildat ett par av landets bästa polis och militär hundar. Per har även arbetat med utställningshundar. Efter flera års resande i Tyskland och övriga Europa där hundkärror användes flitigt införskaffade Per en hundkärra redan 1990. Under sina fortsatta resor till Tyskland såg Per, precis som resten av marknaden, att de kärrorna som hade högst kvalité var WT-Metall. 1996 införskaffade Per två stycken hundkärror från WT-Metall i Bamberg.
 

1999 togs steget att starta WT-Metall Norden för att marknadsföra och tillhandahålla hundkärror i Sverige!
Sedan 2006 drivs bolaget av Pers son Petter Burge och Anna-Karin. 

Våren 2019 tillkommer även Pers dotter Joline i bolaget och arbetar nu tillsammans med Petter och Anna-Karin.

Vårat mål är att varje kund behandlas individuellt och alla kärror skräddarsys utifrån varje enskild kunds behov. Vi är idag väldigt tacksamma för en långvarig relation med våra kunder och att de är ständigt en inspiration för nya idéer på hur man kan använda och utnyttja sin kärra.
 

Vi rekommenderar alla kunder som har ett behov av en hundkärra att kontakta någon av WT-Metall's befintliga kunder. Vi brukar stolt säga att våra bästa reklampelare är våra kunder! Bland våra kunder återfinns allt från veterinärer, polis, jägare, militär, draghundar, vaktbolag, barnfamiljer och ledande kennlar. Detta ställer höga krav på oss vad gäller kvalité och service.
 

Tveka inte att kontakta oss så vi kan finna den perfekta lösningen till er och era hundar!

WT-Metall Tyskland

WT-Metall's kärror tillverkas i Bamberg i södra Tyskland. Den första WT-Metall kärran tillverkade redan under 1960-talet. Grundplåten i verksamheten är ägarnas genuina hundintresse, med detta som utgångspunkt har man skapat flera olika modeller som transporterar din hund på ett säkert, tryggt och bekvämt sätt.

Idag tillverkar man vid fabriken i Bamberg kärror i absolut toppklass, hundkärrornas "Rolls Royce" till ett konkurrenskraftigt pris. Denna kombination har gjort att man idag innehar en marknadsandel om 80 %, såväl i Sverige som i övriga Europa.

Tack vare att man tillverkat hundkärror i 50 år kan man som kund vara säker på att få tag på extra tillbehör till sin kärra. Deras stora marknadsandel skapar också en attraktiv andrahandsmarknad. Titt som tätt dyker det upp nya tillverkare i såväl Sverige som Tyskland. Dessvärre så överlever väldigt få bara några år vilket resulterar i att många kunder kontaktar oss då de är på jakt till reservdelar till sina kärror. Kollar man på begagnat värdet på kärrorna på såväl blocket.se och finn.no kan man tydligt se att WT-Metall kärrorna håller sig väldigt väldigt bra i pris om man jämför med många konkurrerande kärror som inte innehar något stort andrahandsvärde. Det tycker vi borgar för en god kvalite på våra kärror!

Fabriken tillverkar även bilburar och agility material av absolut toppklass. Ser man till deras måttanpassade bilburar fördelat på alla märken är det få, om ens några, andra tillverkare som kan mäta sig med det!

Varje produkt är unikt tillverkad efter kundens önskemål då behoven för våra kunder varierar mycket. Vi hjälper er att ta fram en produkt efter era önskemål och behov.