Modul 2+1

Att kombinera en arbetsbil med en jaktbil är inte alltid det enklaste. I detta fall har många kunder valt att göra en heltäckande modul med 2 hundboxar mot hytten och sedan öppet utrymme i bak. I det stora utrymmet kan man välja att få det med sandwich golv eller utan sandwich golv.

Här kan man som kund välja om man vill ha dörrarna inne i själva modulen (dörrarna blir lite mindre för att kunna öppna) eller om man vill ha på utsidan. Här finns inget rätt svar utan vad som blir bäst för er. Oavsett hur så får man ändå alltid en isolerad ytterdörr samt en innergrind till varje hundbox, har man dörrarna inne i kåpan men utan ytterdörr försvinner ju poängen med isolering.

Vid transport och montering sitter alltid den nedre balken kvar i bak för att ge stabilitet, om inte utrymmet i bak är väldigt kort,för att förhindra att den monteras snett. När modulen sedan är monterad går denna balk bara att ta bort så att man får fritt spelrum från flakets golv till modulens innertak.

Behöver man via sitt arbete ha med sig en dieseltank kan man även vända på en modul så att det blir 2 hundboxar i bak och sedan i fram en dörr på var sida och sedan inget golv där så att man kan placera dieseltanken längst fram. En praktisk lösning då man även lätt kan fylla på tanken och samtidigt ha utrymme längst bak på flaket för verktyg och saker. Nedan ser ni bilder på detta samt på modul med 1 hundbox och sedan golv över hela utrymmet.

Vi rekommenderar alltid kunder att mäta på sin bil innan en ev. beställning så att man får det helt rätt. Nedan kan ni klicka på länken för att se mer bilder på vapenfack, svarta profiler och annan utrustning. Under det kan ni se några olika moduler vi levererat, klicka bara på bilden för högre upplösning.
 

Att tänka på

Varför väljer ni höjden 73 cm?
-73 cm är en bra höjd för de flesta jakthundar samtidigt som det inte ger stort vindfång. Gör man boxen högre än 73 cm kan man få vinden fel genom ett kallras. Detta då vinden går ner via superventilen. Detta löser man enkelt genom en spoiler på taket som leder bort luften. Av 100 sålda moduler med högre mått har 3 kunder haft detta problemet. Men bara så att man tänker på det hela.

Nedan kommer lite blande bilder på olika moduler där kunderna valt att ha ett öppet utrymme i bak. Klicka bara på bilden för att förstora det hela.