Ford Ranger

Till en Ford Ranger kan man ha lite olika mått, det vanligaste är 160 cm bred och 160 cm lång likt flaket, vilket även är samma mått som det var på den tidigare generationen av Hilux. Sedan passar även dem nya måtten som vi idag gör till Hilux som är 164 cm lång och 160 cm bred. Modulen sticker då ut lite i bak påp Ranger men å andra sidan kan man lätt och enkelt lyfta av den till nya Navaran och alla Hilux så den passar då på väldigt många pickuper.

Det vanligaste är 3 hundboxar samt 1 fack för vapen och laddning (kallad 3+1) eller 2 hundboxar inne i själva kåpan, 1 pack/vapenfack på vänstra sidan samt att man i bak har frihöjd från bilens flakgolv till modulens innertak (kallad 2+2). 

För Ford Ranger har vissa kunder frågat rörande bärigheten på lämmarna, här rekommenderar vi alltid att ni som kund kollar med er bilfirma rörande en modul. Vi har varit i kontakt med Fords huvudkontor och de menar att tyngden från våra moduler inte är någon fara för lämmarna men vi råder er ändå att kolla med er bilsäljare så att det inte är några problem.

Vi rekommenderar alltid kunder att mäta på sin bil innan en ev. beställning så att man får det helt rätt. Nedan kan ni klicka på länkar för att se mer bilder på vapenfack, svarta profiler och annan utrustning. Under det kan ni se några olika Ranger vi levererat moduler till, klicka bara på bilden för större upplösning.

Att tänka på

Varför väljer ni höjden 73 cm?
-73 cm är en bra höjd för de flesta jakthundar samtidigt som det inte ger stort vindfång. Gör man boxen högre än 73 cm kan man få vinden fel genom ett kallras. Detta då vinden går ner via superventilen. Detta löser man enkelt genom en spoiler på taket som leder bort luften. Av 100 sålda moduler med högre mått har 3 kunder haft detta problemet. Men bara så att man tänker på det hela.-73 cm är en bra höjd för de flesta jakthundar samtidigt som det inte ger stort vindfång. Gör man boxen högre än 73 cm kan man få vinden fel genom ett kallras. Detta då vinden går ner via superventilen. Detta löser man enkelt genom en spoiler på taket som leder bort luften. Av 100 sålda moduler med högre mått har 3 kunder haft detta problemet. Men bara så att man tänker på det hela.

Har man trall som underlag i boxarna, vilket vi rekommenderar. Då får man vid en yttre höjd om 73 cm ca 63 cm kvar för hundarna. Det är ett mått som många kunder behöver ha men det går självklart att få modulen så väl högre som lägre.

Genom våra fina vindavvisare får man modulen såväl snygg på bilen samt att man stoppar vindmotstånd. Enkel att montera såväl direkt som senare!

Nedan kommer lite blande bilder på olika Nissan Navara som vi sålt moduler till. Klicka bara på bilden för att förstora det hela.